KönyveinkBelépés
Regisztráció nélkül is rendelhet.Facebook
Partnerek


Hírlevél

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz
E-mail cím:

A Könyvbarlang antikvárium hírlevelére való feliratkozással a felhasználó hozzájárul, hogy a Könyvbarlang antikvárium termékeivel, szolgáltatásaival, akcióival közvetlenül a felhasználót keresse meg. Egyúttal felhatalmazza a Könyvbarlang antikváriumot, hogy a felhasználó emailcímét a fenti célból kezelje.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Nézzünk be!

Kártyás fizetéshez szükséges információt csak a csomag elkészülte után írok!

Elérhetőségek:

Tel: 70-3119520 Email: info@konyvbarlang.hu

Termék kínálatunk

Termékek / SZÉPIRODALOM - 38 ALMENÜVEL / Regény, novella, elbeszélés T-Ty:

Studs Terkel: Chicago, keresztmetszet

Raktári szám: 029569
Kiadás éve: 1972
Kiadó: Európa Könyvkiadó
Méret: 130*190 mm, 545 oldal
Állapot: vászonkötés, kopott védőborítóval, jó
A termékhez kapcsolódó nevek: Fordította: Hernádi Miklós
Leírás: A világ hatodik legnagyob városának lakói elevenednek meg Studs Terkel híres könyvének lapjain, s lebilincselő őszinteséggel beszélnek önmagukról, környezetükről, a világról, mindenről, ami nyugtalanítja őket, mindenről, amit szerenek vagy gyűlölnek, mindennapi gondjaikról, terveikről, vágyaikról, de gyöngeségeikről, elfogultságaikról, félelmeikről is. Olyan ez a könyv, mint egy kitűnően rendezett dokumentumfilm, cinéma-vérité: fölvillan egy-egy arc, mögötte ott látjuk a húsz-harminc emeletes toronyépületeket, remek ívelésű autópályákat, a szédítő forgalmat, az óriási áruházakat, a nyüzsgő emberforgatagot. De nemcsak ezt a pompázatos külsőt látjuk, nemcsak az előkelő villanegyedeket, a suhanó autócsodákat, a gondtalan gazdagságot, hanem a szerény középrétegek beosztó életmódját, sőt a krajcároskodó vagy éppen nélkülöző szegénységet is, az elavult bérházakat, a nyomornegyedet is, és nemcsak a jelent hanem a város múltját, sőt jövőjének felködlő körvonalait is.
Ahány ember, annyi világ. És minden nyilatkozat egy-egy adalék a mai Amerika képéhez. Chicago minden társadalmi rétege megszólal itt: tizenéves fiúk és leányok, nyugdíjas öregek, aktív és visszavonult kereskedelmi ügynökök, munkások, tisztviselők, lecsúszott és sikeres férfiak, homoszexuálisok és utcalányok, gazdagok és nyomorgók, rendőrök, kocsmárosok, taxisofőrök, éjjeliőrök, kiérdemesült hivatásos ökölvívók, diákok, tanárok, tanárnők, munkásnők, háziasszonyok, és származás szerint is sokféle ember: őslakók, írek, lengyelek, csehek, olaszok, görögök, zsidók, magyarok, fehérek, négerek, indiánok, félvérek, és politikai, világnézeti tekintetben is sokfélék: szélsőjobboldaliak, demokraták, republikánusok, liberálisok, radikálisok, vallásosak, közömbösek, ateisták.
A magnetofonszalagon rögzített interjúk frissek, elevenek, hitelesek, és az elhangzott nyilatkozatok szociológia pontosságú keresztmetszetet adnak erről a nagyon bonyolult életű nagyvárosról. A tárgyilagos beszámolók annyira érdekfeszítők, olyan izgalomba hozzák az olvasót, hogy a könyvet nem tudja letenni, úgy érzi: mozgalmas cselekményű regényt olvas. Voltaképpen az is ez a nagyszerű könyv; pontosabban: kitűnően rendezett nyersanyaga a legutóbbi évek méltán híres modern amerikai regényeinek.
Ár: 240,- Ft (0,67 €)   
Visszalépés
Keresés


Miben keressek?
Címben:
Szerző nevében:
Kiadóban:
Leírásban:
Sorozatcímben:
Aktuális

Kreatív hobby és kézműves termékek

Könyvtámaszok

Könyvjelzők

Könyvdobozok

Egyéb

...............................................

Kiszállítások:

GLS Futár 01.19. kedd (leadás 01.18. 10.00)

Gls csomagpont 01.19. kedd (leadás 01.18. 10.00)

Budapest 01.20. szerda (leadás 01.18. 10.00.)

Győr 01.19. kedd (leadás 01.18. 18.00)

Mosonmagyaróvár 01.22. péntek (leadás 01.18. 18.00)

...................................