Belépés
Regisztráció nélkül is rendelhet.Facebook
Partnerek


Hírlevél

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz
E-mail cím:

A Könyvbarlang antikvárium hírlevelére való feliratkozással a felhasználó hozzájárul, hogy a Könyvbarlang antikvárium termékeivel, szolgáltatásaival, akcióival közvetlenül a felhasználót keresse meg. Egyúttal felhatalmazza a Könyvbarlang antikváriumot, hogy a felhasználó emailcímét a fenti célból kezelje.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Nézzünk be!

Telefonszám: 36-70-3119520

5.000 ft feletti vásárlásnál szalagkönyvjelzőt küldök ajándékba!

Termék kínálatunk

Termékek / SZÉPIRODALOM - 38 ALMENÜVEL / Antológiák:

Fortunatus és Magelóna históriája

Sorozatcím: Magyar ritkaságok
Raktári szám: 033212
ISBN: 963 15 2456 6
Kiadás éve: 1984
Kiadó: Szépirodalmi Könyvkiadó
Méret: 116 * 200 mm, 298 oldal
Állapot: keménytáblás, enyhén kopott védőborítóval, jó
A termékhez kapcsolódó nevek: Szerkesztette: Belia György és Szalai Anna Illusztráció: Meszlényi Attila Válogatta: Nemeskürty István
Leírás: Az Fortunatusról íratott igen szép nyájas beszédű könyvecske főhőse Fortunatus, egy elszegényedett ciprusi nemes fia, akit kalandvágya hajt, hogy tizenöt évig tartó bolyongás után térjen csak vissza hazájába. A hosszú évekig tartó utazás során bejárja Bizáncot, Törökországot; Velencétől Londonig jut; megfordul a németországi városokban; Írországban meglátogatja Szent Patrik csodabarlangját; Indiába merészkedik; megfordul grófok, bankárok, kereskedők között, királyi és szultáni udvarokban jár. Kitűnik társai közül, urai megbecsülik, társai megtréfálják, végül egy szerencsetündér jóvoltából önállóan folytathatja útját egy öreg, hűséges útitárssal. Gyilkosságba keveredik ártatlanul, életveszélyben forog, esze és főleg szerencséje minden akadályon keresztülsegíti. Amikor hosszas és kalandokban bővelkedő útjáról hazatér, nyugodtan letelepedhet, házat, családot alapíthat. Halálával nem zárul le az eseménysor, hiszen nemcsak ő, hanem a két szerencsével és leleményességgel hozzákerült tárgy is főszereplője a regénynek: az erszény, amely jómódját és sikeres hazatérését segítette, soha nem fogy ki, a süvegecske, amit csellel a szultántól szerzett, bárhová eljuttatja, ahol lenni szeretne. Fiai öröklik ezeket a segítőtársakat, de apjuk végakaratával ellentétben, nem úgy használják, ahogy kellene, ez sodorja őket veszedelembe és végül a halálba is, amivel az erszény és süveg varázsereje is megszűnik. A kedves és nyájas história az szép Magelónáról... és egy Péter nevű vitézről szintén bővelkedik a fordulatokban, utazási eseményekben, kalandokban. De ebben a regényben nem a kalandvágy hajtja a hősöket. Péter, provence-i gróf hírét hallja Magelónának, a nápolyi király gyönyörű leányának, és útra kel, hogy megismerkedjen vele. Lovagi tornákon győzedelmeskedik, és természetesen nemcsak ő, a királylány is szerelemre gyullad. Mégis akadályok egész sorát kell leküzdeniük, míg a vitéz oltár elé vezetheti a királylányt. Megszökteti a királyi udvarból, de útközben kényszerűségből elválnak útjaik. Mindketten, ki-ki a maga módján, kalandok és bonyodalmak, nehézségek és veszedelmek egész során küzdik át magukat, míg bolyongás, vándorlás, különféle próbálkozások után végrre - véletlenül - egymásra találnak ismét. 1651-ben és 1676-ban Lőcsén nyomtatatott mindkét regény, amelynek eredetije németül, illetve franciául aratott legelőször sikert az 1569-es frankfurti könyvvásáron. A magyar fordításban megjelent regények is bestsellerek voltak. A Lőcsén megjelent Fortunatus-ból egyetlen, a Magelóná-ból összesen három, hiányos példány maradt meg az utókor számára. A magyar nyelvre átültetett, nemcsak saját korában sikeres, hanem a későbbi századok magyar irodalmi köztudatában is jelenlevő és a magyar epika részévé vált két regényt most egy kötetben nyújtjuk át az olvasóknak.

680,- Ft Ár: 340,- Ft (1,07 €)   
Visszalépés
Keresés


Miben keressek?
Címben:
Szerző nevében:
Kiadóban:
Leírásban:
Sorozatcímben:
Aktuális


Megrendelését leadhatja telefonon vagy emailben is, keressen:

(70-3119520

Pajor Violetta,

info@konyvbarlang.hu)

.............................................

 

 ..............................................

Kiszállítások:

GLS Futár 04.24. szerda  (leadás 04.22. 18.00)

GLS Csomagpont 04.24. szerda (leadás 04.22. 18.00)

Gls Csomagautomata 04.24. szerda (leadás 04.22. 18.00)

Budapest II. A Hely Antikvárium

04.27. szombat (leadás 04.25. 10.00)

Budapest VII. Hobby Ékszeralkatrész

04.27. szombat (leadás 04.25. 10.00)

Budapest IX. Páva Textil

04.18. csütörtök (leadás 04.17. 18.00)

Győr Angyalbolt  04.24. szerda (leadás 04.24. 06.00)

Sopron 05.02. csütörtök (leadás 05.01. 18.00) .....................................

Személyes átvételi lehetőség

költségmentesen:

Budapest II.  VII. és IX.

Győrben, Felpécen,

Pápán, Sopronban,

Mosonmagyaróváron.

 --------------------------------------