Belépés
Regisztráció nélkül is rendelhet.Facebook
Partnerek


Hírlevél

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz
E-mail cím:

A Könyvbarlang antikvárium hírlevelére való feliratkozással a felhasználó hozzájárul, hogy a Könyvbarlang antikvárium termékeivel, szolgáltatásaival, akcióival közvetlenül a felhasználót keresse meg. Egyúttal felhatalmazza a Könyvbarlang antikváriumot, hogy a felhasználó emailcímét a fenti célból kezelje.

Elolvastam és elfogadom az Adatkezelési tájékoztatóban leírtakat.

Nézzünk be!

Elérhetőségek:

Tel: 70-3119520 Email: info@konyvbarlang.hu

Termék kínálatunk

Termékek / LEXIKONOK / Szakirányú:

Szűcs Lajos: A növénykedvelő kislexikona

Raktári szám: A22040
ISBN: 9632802217
Kiadás éve: 1977
Kiadó: Gondolat
Méret: 180*245 mm, 531 oldal
Állapot: vászonkötés, védőborító nélkül, jó
A termékhez kapcsolódó nevek: Rajzok: Bukta Imre, Lelkes István
Leírás: Két évtizede is elmúlt már, hogy a szerző növénykedvelőknek szánt első kis könyve, a \"Növények a lakásban\" napvilágot látott. Ennek a múlt évben megjelent hetedik kiadása és a mintegy kétszázezres összpéldányszáma indokolja e kislexikon közreadását. Húsz év alatt százezrével épültek új otthonok, s megváltozott lakáskultúránk is. Ma már alig van lakás, ahol ne lenne valamilyen dísznövény, sokszor többféle is. Amellett százával terjedtek el országszerte olyan fajok, amelyek egy-két évtizeddel ezelőtt még ritkaságnak számítottak.
Napjainkban nemigen kell senkit sem meggyőzni arról, hogy lakásunk, környezetünk legszebb és legtermészetesebb dísze a növény. A természetest szó szerint kell érteni, mert a növény csak másodlagosan dísz, elsősorban élőlény, s mint ilyen, sajátos életfeltételeket kíván. Különösen érvényes ez dísznövényeinkre, amelyeknek tekintélyes része messzi földről került hozzánk. Honnan tudhatná a növénykedvelő, hogyan kell ápolnia kedvencét, amikor sokszor a nevét sem tudja. némely faj a megfelelő öntözésen és az időnkénti átültetésen kívül alig kíván nagyobb figyelmet. Mások azonban a kellő hőfokon való teleltetés nélkül nem fejlődnek jól, nem virágoznak vagy idő előtt elpusztulnak, nem is szólva azokról, amelyeket nyáron kell \"teleltetni\", amelyek télen virágoznak és így tovább. Megnőttek az igényeink, kényesebb növényeket is tartunk, nagyobb szükségünk van olyan kézikönyvre, amely biztosabban igazít el a dísznövények ezreinek és gondozásuk, szaporításuk stb. munkálatainak dzsungelében.
A szerző megközelítőleg hat évtizede kertészkedik dísznövényekkel, negyedszázada vezeti a TIT Növénykedvelők Központi Szakkörét, s rendszeresen találkozik az ország különböző részein növénybarátokkal, ismeri azok gondját-baját. Így szerzett tapasztalatait jól tudta kamatoztatni könyvében, amely nemcsak a lakás, hanem a házikert dísznövényeinek telepítésre, gondozására, ápolására és szaporítására is kiterjed.
A kislexikon címe ne riasszon el senkit: a kezdő épp oly könnyedén használhatja, mint a gyakorlott házikertész, mert megértése, kezelése nem feltételez előismereteket, s mindenekelőtt a gyakorlati teendőket helyezi előtérbe. A több mint 300 rajz, és a majdnem ugyanannyi - fele részben színes - fénykép is a legkevésbé járatos növénykedvelőket támogatja az eligazodásban.
Ár: 1 290,- Ft (3,60 €)   
Visszalépés
Keresés


Miben keressek?
Címben:
Szerző nevében:
Kiadóban:
Leírásban:
Sorozatcímben:
Aktuális

Kreatív hobby és kézműves termékek

Könyvtámaszok

Könyvjelzők

Könyvdobozok

Egyéb

...............................................

Kiszállítások:

GLS Futár 04.20. kedd (leadás 04.19. 10.00)

Gls csomagpont 04.20. kedd (leadás 04.19. 10.00) 

 Budapest 04.23. péntek (leadás 04.19. 08.00)

Győr 04.20. kedd (leadás 04.21. 08.00)

Mosonmagyaróvár 04.21. szerda (leadás 04.19. 18.00)

Pápa 04.23. péntek (leadás 04.19. 18.00)

új! Debrecen 04.21. szerda (leadás 04.19. 10.00)

Foxpost 04.20. kedd (leadás 04.19. 18.00)

Felpéc 04.17.