Bejelentkezés

Bezár

Szállítási díjak: előreutalással Gls csomagautomata, foxpost 1. 350 Ft, Gls csomagpont 1. 550 Ft, Gls házhoz 2. 250 Ft - utánvét Gls házhoz 2. 660 Ft -

posta automata, postapont, postán maradó előreutalás 990 Ft, utánvét 1.258 Ft - személyes INGYENES átvétel Győr, Pápa, Sopron, Felpéc -  A webáruház csak magánszemélyeket szolgálhat ki!

Csomagfeladások: 04.02. kedd Gls futár, csomagautomata, csomagpont

Megkóstoltam Itáliát

Szerző: Seres Attila
Kiadó: Palatinus Kiadó
Kiadás éve: 2003
Méret: 205*285 mm, 198 oldal
Állapot: keménytáblás védőborítóval, jó
Cikkszám: B5062
ISBN: 9639487295
Rendelhetőség: Raktáron

Kiszerelés

2 400 Ft
Darabszám
x
Megkóstoltam Itáliát

Részletek

A ​szerző tudósítóként négy évet töltött Olaszországban, s személyesen is megtapasztalta, hogy a gasztronómia, az ételkészítés és -kóstolás művészete az itáliai kultúra része. S micsoda gazdag kultúra! A sokféleségnek milyen szédítő változata! A tányér pontos lenyomatát adja, hogy Itália mindmáig a száz város országa. Ahány ház, annyi szokás. S annyi tűzhely. A könyv egyfajta gasztronómiai utazás időben és térben. Visszaviszi az Olvasót az antik Róma világába, s bemutatja, hogy a gasztronómia milyen szerepet játszott a világ egykor leghatalmasabb birodalmának mindennapjaiban. De a mába átnyúló időutazás is tartogat számos meglepetést. A szerzővel együtt – ha csak képzeletben is – vendégei lehetünk Itália egyik leghíresebb éttermének, a Don Alfonsónak. S ha már a csodás Sorrentói-öbölben járunk, tiszteletünket tesszük a földkerekség legcsaládiasabb szállodáinak listáját vezető San Pietróban. Nápolyban pizzát eszünk a Margherita feltalálásáról híres pizzériában, Rómában hallevest a Campo de'Fiori egyik ósdi trattoriájában, majd bekukkantunk a Quirinale, az elnöki palota konyhájába. Umbriában megszemléljük, hogyan készül az igazi porchetta, a malacsült, Firenzében pedig megállunk egy ropogós rostélyosra. Bolognába érve már a levegőbe beleszagolva tudjuk, hogy a sugók (mártások) fellegvárába érkeztünk. Parmában végigkísérjük a parmezánsajt-készítést és megízleljük a pármai sonka házi változatát, a culatellót. A Ligur-tenger partján megismerkedünk egy olivát termelő fiatal házaspárral, a francia határ menti Piemonte falusi vendéglőibe pedig a szarvasgomba miatt térünk be. Az Adria partjára viszont azért kanyarodunk, hogy a tengeri halak, a rákok és a kagylók se hiányozzanak a tányérunkról. S mindezt leöblítjük egy jóféle Friuli borral, az itteni Tocaival, elismerve, hogy nemcsak a nektárt csöpögtető szőlővesszők méltók a tokaji márkanévre. Az élvezetes stílusban megírt útibeszámoló persze távolról sem csupán az ételről s italról szól. Sőt, azt mondhatnánk, hogy a gasztronómia csupán ürügy arra, hogy a szerző elmondhassa, milyennek látta az olaszokat és Itáliát az ezredforduló táján. Szépek, líraiak a tájleírások, hitelesek a kibontakozó karakterek. A könyvet száznál is több színes fotó illusztrálja, részben a több mint negyedszázada Rómában élő fotográfus, Nagy Zoltán, részben Bán Kata, a riportutak állandó útitársa, a szerző felesége jóvoltából. S ráadásul minden fejezet végén kap az Olvasó egy-egy ételreceptet, éttermi ajánlót, a legvégén pedig még egy étekszótárt is, hogy semmi ne állhasson a kulináriai örömök útjába. A kötetet jó szívvel ajánlhatjuk minden Olaszországba készülő, vagy az olaszokat közelebbről megismerni óhajtó olvasónak. S persze mindazoknak, akik szeretik az olasz konyhát. Hogy a szerzővel együtt mondhassák: „Megkóstoltam Itáliát”.

Újdonságok

Új
Joci, a pizsamás madár

Joci, a pizsamás madár

Bódai-Soós Judit - Nemere István

Kiadás éve: 2024
Méret: 150*210 mm, 92 oldal
Állapot: papírkötés, új könyv
Raktáron
2 490 Ft
Új
Kedves Lehallgatóink

Kedves Lehallgatóink

Nemere Isván

Alcím: Pegasus - ami előtte volt, és ami utána lesz
Kiadás éve: 2021
Állapot: keménytáblás, új könyv
Raktáron
3 141 Ft

Utoljára nézett termékek

Megkóstoltam Itáliát

Megkóstoltam Itáliát

Seres Attila

Cikkszám: B5062
Kiadás éve: 2003
Méret: 205*285 mm, 198 oldal
Állapot: keménytáblás védőborítóval, jó
Raktáron
2 400 Ft
Áraink az ÁFÁ-t tartalmazzák.

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz

A Könyvbarlang antikvárium hírlevelére való feliratkozással a felhasználó hozzájárul, hogy a Könyvbarlang antikvárium termékeivel, szolgáltatásaival, akcióival közvetlenül a felhasználót keresse meg. Egyúttal felhatalmazza a Könyvbarlang antikváriumot, hogy a felhasználó emailcímét a fenti célból kezelje.

Partnerek

GLS
Foxpost
Angyalbolt
Violetta kincsestára
Ingyen játékok
Bezár