Elérhetőségek:

email: info@konyvbarlang.hu           tel: 70-3119520

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


Termékek / KERTÉSZET / Szőlő- és gyümölcstermesztés:

dr. Mercz Árpád: A must és a bor egyszerű kezelése

második, átdolgozott kiadás
Raktári szám: 033433
ISBN: 9632302214
Kiadás éve: 1977
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Méret: 140*200 mm, 167 oldal
Állapot: papírkötés, gerinc enyhén sérült, jó
Leírás: Tartalom
Előszó a harmadik kiadáshoz

5
Mire hol a felelet

6
A szőlő

10
A szőlő érése

10
A szőlőfürt összetétele, és borászati jelentősége

11
A szüret

15
Szüreti előkészületek

15
Bortartályok használatba vétele és ápolása

19
A fahordók

24
Műanyag tartályok

25
Az üvegballonok

25
Egy kistermelő felszerelésigénye

27
A termés betakarítása

27
A szüret ideje

29
A szőlő leszedése, szállítása

29
Borkészítés

31
Cefrekészítés és - kezelés

31
Asztali fehér borok készítése

34
Mustkészítés

34
A must tiszítása erjedés előtt

36
A must összetételének javítása

39
Erjesztés

46
Az erjesztés különleges esetei

53
Minőségi borok készítése

59
Bukéborok készítése

59
Egyéb minőségi borok készítése

61
Különleges minőségű borok készítése

61
Tokaji borkülönlegességek készítése

63
Siller- és vörös bork készítése

65
Vörösbor-készítés héjon erjesztéssel

66
Vörösbor-készítés melegítéssel

71
Kombinált eljárás

72
Siller - és rozéborok készítése

73
A borok kezelése

74
Az újbor

74
Az alkohol

75
A savak

76
Az újborban végbemenő változások

78
Pinceműveletek

79
Töltögetés

80
Fejtés

86
Törésre hajlamos újborok kezelés és fejtése

104
A kénessavszint kialakítása

105
A borok korai tisztító kezelése

108
Derítés

117
Szűrés

124
Javító kezelések

124
Házasítás

128
Vadsavanyú újborok kezelése

133
A savtartalom növelése

133
Szín-és ízjavítás

136
A bor rendellenes elváltozásai

142
Borbetegségek

144
Borhibák

146
A bor palackba fejtése

147
A bor fogyasztásáról

147
Különleges must- és borkészítmények

150
Szőlőkészítés

150
Mustkészítés

150
A must tartósítása

151
Mustszörpkészítés

153
Sűrített must készítése

153
A must előkészítése

153
A must besűrítése

155
A sűrítmény cukorfokának megállapítása

155
A sűrítmény tárolása

157
Törkölybor (csiger) készítése

157
Seprőbor

158
Rácürmös készítése

159
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása

159
Erjesztett szőlőtörköly

159
Borseprő

161
Ajánlott szakkönyvek

162
Ár: 700,- Ft (2,25 €)   
Visszalépés
Keresés


Miben keressek?
Címben:
Szerző nevében:
Kiadóban:
Leírásban:
Sorozatcímben:


Hírlevél

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz
E-mail cím:

Nézzünk be!


Szavazás


Aktuális

Megrendelését leadhatja telefonon

vagy emailben is.

(70-3119520, info@konyvbarlang.hu)

    .........................................

 Kiszállítások:

Futár GLS 10.18. szerda (leadás 10.16. 18.00)

GLS Csomagpont

10.18. szerda (leadás 10.16. 18.00)

Budapest I. Krisztina antikvárium

                              10.19. csütörtök  (leadás 10.18. 18.00)

Budapest VII. Hobby Ékszeralkatrész

10.19. csütörtök (leadás 10.18. 18.00)

Budapest IX. Budapest Antikvárium

10.19. csütörtök  (leadás 10.18. 18.00)

Győr Angyalbolt  10.17. kedd (leadás 10.16. 18.00)

Sopron Kolibri diszkont 10.26. csütörtök (leadás 10.15. 18.00)

 .....................................

Személyes átvételi lehetőség

költségmentesen:

Budapest I. VII. és IX.

Felpécen, 

Győrben,

Sopronban,

Pápán,

Mosonmagyaróváron.

 --------------------------------------

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés






KÖNYVBARLANG - ONLINE ANTIKVÁRIUM ÉS WEBÁRUHÁZ