"A könyv az az embernek, ami szárny a madárnak." (Bonus)
e-mail: info@konyvbarlang.hu, tel.: 70-3119520

Könyvek / KERTÉSZET:

Balázs Sándor, Diófási Lajos, Gyúró Ferenc, Hegedűs Ábel, Jenser Gábor, Karai János, Lehoczky János, Mercz Árpád, Nagy Béla, Sárosi Dezsőné: Kertészek új kézikönyve

második, javított és bővített kiadás
Raktári szám: 018610
Kiadás éve: 1972
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Méret: 175*245 mm, 599 oldal
Állapot: vászonkötés, a védőborító kissé kopott, széle szakadozott, felső lapél és jó pár lap teteje foltos
Leírás: A növény, amellyel a kertésznek dolga van

A növényi test építőeleme - a sejt

18
Ami a növény életéhez szükséges

20
Az öröklődés alapjai

20
A növény testének kialakulása

22
A gyökér

23
A hajtás

24
A növények táplálkozása

28
Vízforgalom

28
Fotoszintézis

29
A tápanyagok átalakítása

30
A növények légzése

31
Növekedés és fejlődés

32
A növények szaporodása

36
A növény és környezetének kapcsolata

38
Talajok és trágyák

Nélkülözhetetlen ásványi tápanyagok

42
A talajképződés folyamatai

43
A talajok mechanikai összetétele, talajszövet

44
A talajok szerkezete

45
A talaj vízforgalma, levegő- és hőgazdálkodása

46
A talaj kémiai összetétele

47
Főbb talajtípusok

51
Váztalajok

51
Sötét színű erdőtalajok

51
Barna erdőtalajok

52
Csernozjom talaj

52
Szikes talajok

52
Réti talajok

53
Láptalajok

53
Vízi üledékek és hordalékok talajai

53
Hiánytünetek a növényeken

53
Nitrogén

54
Foszfor

54
Kálium

54
Magnézium

55
Kalcium

55
Vas

55
Bór

55
Cink

56
A talajok javítása trágyázással

56
Nitrogéntartalmú műtrágyák

57
Káliumtartalmú műtrágyák

57
Foszfortartalmú műtrágyák

58
Egyéb hatóanyagú műtrágyák

58
Szerves trágyák

59
Permettrágyázás

60
Növényelemzés

60
Talajelemzés

61
Kertészeti növények védelme

Megbetegedést és károsodást előidéző tényezők

64
Környezeti hatások

64
Betegséget és károsodást okozó élő szervezetek

66
Gyomok mint konkurens szervezetek

68
A betegségek tünetei, kórképek és jelentőségük

68
A hatásos védekezés feltételei és háztáji gazdálkodásban

69
Gombaölő szerek kiválasztása és alkalmazása

70
Rovarölő szerek kiválasztása és alkalmazása

70
Gyomirtó szerek kiválasztása és alkalmazása

71
Gyümölcstermő növények betegségei

71
Almafa-lisztharmat

71
Almafa-varasodás, körtefa-varasodás

72
Alma-, körte- és birsmonília

73
Birslevelek fabreás barnafoltossága

73
Szilvalevelek vörösfoltossága

73
Csonthéjasok klaszterospóriumos levéllyukacsossága

73
Csonthéjasok moníliája

74
Szilvarozsda

74
Cseresznye- és meggylevelek blumeriellás levélfoltossága

74
Kajszilevelek gnomóniás levélfoltossága

75
Őszibarack-lisztharmat

75
Őszibarack tafrinás levélfodrosodása

75
Köszméte amerikai lisztharmata

76
Ribiszke pszeudopezízás levélfoltossága

76
Málna didimellás foltossága

76
Szamócalevelek fehérfoltossága

76
Szamóca szürkepenészes rothadása

77
Gyümölcstermő növények kártevői

77
Cserebogarak

77
Bundásbogár

77
Levélbarkók

78
Kis farontó

78
Nagy farontó

78
Kis téliaraszoló, nagy téliaraszoló

78
Amerikai fehér szővőlepke

78
Gyűrűs pille

79
Aranyfarkú pille

79
Gyapjas pille

79
Galagonyapillangó

79
Kaliforniai pajzstetű

79
Recés levélpoloska

80
Piros gyümölcs-takácsatka

80
Galagonya-takácsatka

80
Bimbólikasztó bogár

80
Rügyfúró bogár

81
Almadarázs

81
Körtedarázs

81
Almamoly

81
Sodrómolyok

81
Körte-levélbolhák

82
Vértetű

82
Levélpirosító alma-levéltetű

82
Cseresznyelégy

82
Meggyeszelégy

83
Füstösszárnyú levéldarázs

83
A csonthéjasok szövődarázsa

83
Barackmoly

83
Keleti gyümölcsmoly

83
Kéregmoly

84
Zöld őszibarack-levéltetű, hamvas őszibarack-levéltetű, fekete őszibarac-levéltetű

84
Akácpajzstetű, szilvapajzstetű

84
Fekete szilvadarázs, sárga szilvadarázs

84
Szilvamoly

84
Hamvas szilva-levéltetű

85
Mogyoróormányos

86
Málnabogár

86
Kis szamócavincellér, nagy szamócavincellér

86
Szamócaeszelény

86
Köszméte levéldarázs

87
Nagy szamócasodró

87
Szitaszárnyú ribiszkelepke

87
Köszmétearaszoló

87
Szamócaatka

87
A szőlő betegségei

88
Szőlőperonoszpóra

88
Szőlőlisztharmat

88
Szőlőorbánc

89
Szőlőfürtök szürkerothadása

89
Szőlő fakórothadása

90
A szőlő kártevői

90
Firkáló bogár

90
Kendermagbogár

90
Szőlőilonca

90
Tarka (keresztes) szőlőmoly

91
Nyerges szőlőmoly

91
Filoxéra

91
Darazsak

91
Szilvasodró eszelény

91
Szőlő-levélatka

92
A zöldségnövények betegségei

92
Palántabetegségek

92
Burgonya- és paradicsomvész

93
Uborka-, dinnye- és töklisztharmat

93
Dinnye- és uborkaantraknózis

93
Salátaperonoszpóra

94
Hagymaperonoszpóra

94
Hagyma fuzáriumos rothadása

94
Sárgarépa fehérpenészes és feketerothadása

95
Borsó aszkohitás levél- és hüvelyfoltossága

95
Borsórozsda

95
Babantraknózis

95
Bab baktériumos hervadása és zsírfoltossága

96
Babrozsda

96
A zöldségnövények kártevői

96
Lótücsök vagy vakondtücsök

96
Pattanóbogarak

97
Vetési bogolypille

97
Üvegházi molytetű

97
Közönséges takácsatka

97
Repcefénybogár

97
Földibolhák

98
Repceszár-ormányos

98
Káposztaormányos

98
Káposztaszár-ormányos

98
Káposztalégy

98
Káposzta-bagolypille

99
Káposztapillangó

99
Káposztapoloska

99
Borsótripsz

99
Borsózsizsik

99
Csipkéző bogarak

100
Akácmoly

100
Babzsizsik

100
Dohánytripsz

100
Hagymaaknázó légy

100
Hagymalégy

100
Spárgabogarak

101
Spárgalégy

101
A dísznövények betegségei

101
Őszirózsa fuzáriumos hervadása

101
Szegfű mikoszferellás levélfoltossága

102
Szegfűrozsda

102
Oroszlánszáj-rozsda

102
Mályvarozsda

102
Tulipán szürkéspenész foltossága

103
Jácintrozsda

103
Rózsalisztharmat

103
Rózsalevelek marszoninás feketefoltossága

103
Gladiólusz fuzáriumos betegsége

104
Ciklámen szürkepenészes megbetegedése

104
Krizantém szeptóriás levélfoltossága

104
A dísznövények kártevői

104
Szegfűtripsz

105
Gladiólusztripsze

105
Üvegházi tripszek

105
Hosszúfarkú kósza pajzstetű

105
Gyökérakta

105
Gyökér-fonálféreg

106
Kertészeti gépek és kézi eszközök

Kerti traktorok

108
Csörlő

111
Talajművelő eszközök

112
Az ásó és munkája

113
Kerti töltögető kapák

114
Kerti hengerek

114
Gereblyék

115
Kerti fésűk

116
A gyep- és pázsitápolás eszközei

116
Kézi kapák

117
Kézi kultivátorok

117
Kézi toló kapák

118
Fogatos kapák

118
Kézi gyomláló eszközök

118
Gyepvágó eszközök

119
Ültető eszközök

119
Szóró eszközök

121
Fű- és pázsitinyíró eszközök

122
Gyümölcs- és szőlőápoló eszközök

124
Szedő, szüretelő és csomagoló eszközök

127
Az öntözés eszközei

129
Az öntözővíz szétosztására szolgáló eszközök

131
Műtrágyakeverő készülékek

134
Növényvédelmi gépek

135
Kézi permetezők

135
Háti permetezők

136
Porozó készülékek

139
Zöldség- és dísznövénytelepeken használható gépek és eszközök

140
A talaj és a föld előkészítésének gépi eszközei

140
Növényházak gépészeti berendezései

143
Fűtés

145
Szellőztetés

145
Árnyékolás

146
Mesterséges világítás

146
Vízellátás

147
Szállítás

147
Szőlőtermesztés

Szőlőtermesztésünk jelenlegi helyzete

153
Szőlőtermő területek - borvidékek

155
Alföldi borvidékek

155
Badacsonyi borvidék

156
Balatofüred-Csopak borvidék

156
Balatonmelléki borvidék

157
Bükkaljai borvidék

157
Egri borvidék

157
Mátraalji borvidék

158
Mecseki borvidék

158
Mór-Császári borvidék

159
Somlói borvidék

159
Soproni borvidék

159
Szekszárdi borvidék

160
Tokajhegyaljai borvidék

160
Villány-Siklósi borvidék

161
Telepítésre engedélyezett minőségi fehérbor-szőlőfajták

162
Telepítésre engedélyezett csemegeszőlő-fajták

162
Borvidékbe nem sorolt "jó bortermőhely"-ek

162
A szőlő rendszertani helye

163
A szőlő alaktani leírása

163
A szőlőtőke földbeni részei

164
A szőlőtőke föld feletti, fás részei

167
A szőlőtőke zöld részei

169
A szőlő életműködése

171
A szőlőtermesztés környezeti (ökológiai) tényezői

171
Éghajlati tényezők

173
A talaj

175
Egyéb környezeti tényezők

175
A szőlő szaporítása

175
Európai vessző termesztése

177
Alanyvessző termesztése

179
Az európai és az alanyvessző feldolgozása, a szaporítóanyagnak alkalmas vessző jellemzői

180
A sima vessző termelése

182
Gyökeres dugvány előállítása

189
Gyökeres szőlőoltvány előállítása

194
A pótlás és az átoltás módszerei

199
A szőlő telepítése

200
A telepítés megtervezése

200
A fajta megválasztása

203
Alaptrágyázás (készlettrágyázás)

205
A terület előkészítése a telepítéshez, forgatás

207
A sor- és tőtávolság megválasztása

209
A parcellák és a tőkehelyek kijelölése

211
A szaporítóanyag megválasztása és előkészítése a telepítéshez

211
Az ültetés idejé és módja

212
Homoki szőlő telepítése

215
Oltványszőlő telepítése

216
A szőlő gyalogművelése

216
A szőlőültetvény támaszrendszere

217
A fiatal ültetvény ápolása

222
A szőlő metszése

224
A tőkeforma kialakítását meghatározó tényezők

224
A szőlőtőke alakító metszése, tőkeművelődésmódok

225
A keskenysoros szőlő tőkeművelésmódjai

225
A közepes sortávolságú szőlő tőkeművelésmódjai

227
A szélessoros szőlő tőkeművelésmódjai

234
Házikerti lugasművelés

237
A termő szőlő metszése

242
A metszést követő munkák

251
A hagyományos rendszerben telepített szőlő átalakítása

252
A szőlő zöldmunkái

253
Hajtásválogatás

254
Kötözés és hajtásnevelés

254
Hónaljazás, csonkázás

255
Egyéb zöldmunkák

256
Az elemi kárt szenvedett szőlő kezelése

256
A szőlő talajművelése és öntözése

257
A termő szőlő talajmunkái

257
Vegyszeres gyomirtás

258
Talajvédelmi munkák

259
A szőlő öntözése

260
A szőlő trágyázása

261
A fontosabb ásványi anyagok hatása a szőlőre

261
A szőlőtermesztésben használt szerves és műtrágyák

262
A tápanyagok mennyiségének és ásványának megállapítása

264
A trágyázás ideje és módja

267
A talajjavítás módjai

267
A leromlott szőlő rendbehozatalának módszerei

269
A szőlő szüretelése

270
A fürt érettségének megállapítása bor- és étkezési szőlőn

271
A borszőlő szüretelése

271
Az étkezési szőlő szedése, csomagolása, szállítása

272
A szőlő téli eltartása

273
Szőlőfajtaismeret

273
Az alanyfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok

274
A borszőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok

275
A csemegeszőlő-fajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok

275
A direkttermő és a peronószpóra-ellenálló szőlőfajták termesztési értékét meghatározó tulajdonságok

285
Borászat

Fehér borok készítése

294
A must kezelése erjedés előtt

297
Erjesztés

299
Fejtés

301
Az állandó kénessavszint kialakítása

304
A borok korai tisztító kezelése

304
Darabban lévő borok kezelése

308
Vörös sillerborok készítése

309
A must és bor javítása

311
A cukor- illetve szesztartalom emelése

311
Szag- és színhibák javítása

312
A must és bor minőségének megállapítása

313
Mintavétel

313
Mustfokolás

314
A szesztartalom meghatározása

314
Savmeghatározás

315
Kénessav-meghatározás

315
Borbetegségek, borhibák

317
A fahordók kezelése

319
Az új hordó előkészítése

319
Az üres hordó gondozása

320
Töltésre alkalmatlan hordók rendbehozatala

321
Szőlőkészítés

322
A szőlő feldolgozása

322
A must tartósítása

323
A must palackozása

323
Mustsűrítés

324
A mustsűrítés előmunkálatai

324
A must besűrítése

325
A sűrítmény cukorfokának megállapítása

325
A sűrítmény tárolása

326
A törkölybor (csiger) készítése

326
Seprőbor

327
Pálinkafőzési alapanyagok előállítása

327
Erjesztett szőlőtörköly

328
Borseprő

328
Gyümölcsborok

328
A gyümölcsborok készítsése

333
A gyümölcsborok kezelése

334
Édes gyümölcsborok készítése és kezelése

335
Betegségek, hibák

335
Almabor

336
Csipkebogyóbor

336
Meggybor

336
Ribiszkebor

337
Szamócabor

337
Gyümölcstermesztés

A gyümölcstermő növények főbb részei

343
A gyökérzet

344
A törzs

344
A korona

344
A rügy

345
A hajtás

348
Tősarj, gyökérsarj

348
A vessző

348
A gally

349
Az ág

349
A gyümölcsösök telepítése

350
Az ültetvények termőhelyeinek megválasztása

350
Telepítési rendszerek

350
Talajelőkészítés

353
Az ültetés időpontja

353
Az oltványok előkészítése a telepítéshez

354
Az ültetés végrehajtása

355
Telepítés utáni munkák

355
A fiatal gyümölcsfák alakító metszése

355
A metszés célja

355
A metszés mértéke

356
Gyorsított termőrefordítás

357
A termő gyümölcsfák gondozása

358
Koronaritkító metszés

358
A gyümölcsfák ifjító metszése

359
Termőremetszés

360
A gyümölcsfák termőegyensúlyának kialakítása

360
A termő gyümölcsfák egyéb ápolási munkái

361
Almatermesztés

363
Termesztési körzetek

364
Termesztési igény

364
Művelésmódok

365
Alanyok

374
Termékenyülése

374
Talajművelés, trágyázás, öntözés

375
Metszés

375
Szüret és árufeldolgozás

378
Termesztett fajtáink

382
Körtetermesztés

382
Termesztési körzetek

383
Termesztési igénye

383
Művelésmódok

383
Alanyok

384
Termékenyülése

384
Terméstechnológia

384
Termesztett fajtáink

385
Birstermesztés

388
Termesztési igénye

388
Művelésmód

388
Termesztéstechnológia

388
Termesztett fajtáink

388
Cseresznyetermelés

389
Termesztési körzetek

389
Termesztési igénye

389
Művelésmód

390
Alanyok

390
Termékenyülése

390
Termesztéstechnológia

390
Termesztett fajtáink

393
Meggytermesztés

393
Termesztési eszközök

393
Termesztési igénye

394
Művelésmód

394
Alanyok

394
Termékenyülés

395
Termesztéstechnológia

395
Termesztett fajtáink

397
Őszibaracktermesztés

397
Termesztési körzetek

398
Termesztési igénye

398
Művelésmód

398
Alanyok

399
Termékenyülése

399
Termesztéstechnológia

400
Termesztett fajtáink

401
Kajszitermelés

405
Termesztési körzetek

405
Termesztési igénye

405
Művelésmód

406
Alanyok

406
Termékenyülése

406
Termesztéstechnológiák

407
Termesztett fajtáink

407
Szilvatermelés

407
Termesztési körzetek

407
Termesztési igénye

409
Művelésmód

409
Alanyok

409
Termékenyülése

409
Termesztéstechnológia

411
Termesztett fajtáink

411
Diótermesztés

411
Termesztési körzetek

411
Termesztési igénye

411
Művelésmódok

412
Alanyok

412
Termékenyülése

412
Termesztéstechnológia

412
Mogyorótermesztés

413
Termesztési igénye

413
Művelésmód

413
Termékenyülése

414
Termesztéstechnológia

414
Termesztett fajtáink

415
Mandulatermesztés

415
Termesztési körzetek

415
Termesztési igénye

416
Művelésmód

417
Termékenyülése

417
Termesztéstechnológia

417
Termesztett fajtáink

417
Szamócatermesztés

417
Termesztési körzetek

417
Termesztési igénye

418
Művelésmód

418
Termékenyülése

418
Termesztéstechnolóia

421
Termesztett fajtáink

421
Málnatermesztés

421
Termesztési körzetek

421
Termesztési igénye

422
Művelésmód

422
Termékenyülése

422
Termesztéstechnológia

422
Termesztett fajtáink

424
Ribiszketermelés

424
Termesztési körzetek

424
Termesztési igénye

425
Művelésmód

425
Termékenyülés

425
Termesztéstechnológiák

427
Termesztett fajtáink

427
Köszmétetermesztés

427
Termesztési körzetek

427
Termesztési igénye

427
Művelésmódok

427
Termékenyülése

428
Termesztéstechnológia

428
Termesztett fajtáink

428
Zöldségtermesztés

A zöldségtermesztés feltételei

431
A zöldségfélék szaporítása

434
A szaporítás módja

434
A szaporítás ideje

434
Paprika

439
Termesztési feltételei, környezeti igényei

440
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

441
Termesztett fajták

441
Szaporítása

442
Ápolása

443
Szedése

444
Hajtatása

444
Paradicsom

445
Termesztési feltételei, környezeti igényei

445
Vetésforgó, trágyázás, talajelőkészítés

446
Termesztett fajtáink

446
Szaporítása

447
Ápolása

448
Szedése

448
Hajtatása

448
Burgonya

449
Termesztési feltételei, környezeti igényei

449
Vetésfogó, trágyázás, talajelőkészítés

449
Termeszett fajtáink

450
Szaporítása

450
Ápolása

451
Téli tárolásra termesztett burgonya

451
Tojásgyümölcs

451
Uborka

452
Termesztési feltételei, környezeti igényei

452
Termesztett fajták

453
Szaporítása

453
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

454
Ápolása

454
Szedése

454
Hajtatása

454
Sárgadinnye

457
Termesztési feltételei, környezeti igényei

458
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

458
Termesztett fajták

459
Szaporítása

459
Ápolása

459
Szedése

460
Görögdinnye

460
Termesztési feltételei, környezeti igényei

461
Termesztett fajták

461
Szaporítása

461
Szedése

462
Spárgatök

462
Termesztési feltételei, környezeti igényei

462
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

462
Termesztett fajták

463
Szaporítása

463
Ápolása

463
Szedése

464
Hajtatása

464
Sütőtök

464
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

465
Szaporítása

463
Ápolása

464
Szedése

465
Fejeskáposzta

465
Termesztési feltételei, környezeti igényei

466
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

466
Termesztett fajták

466
Szaporítása

467
Ápolása

468
Szedése

468
Tárolása

468
Kelkáposzta

69
Termesztési feltételei, környezeti igényei

469
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

469
Termesztett fajták

469
Szaporítása

469
Ápolása

470
Szedése

470
Karalábé

470
Termesztési feltételei, környezeti igényei

470
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

471
Termesztett fajták

471
Szaporítása

472
Ápolása

472
Szedése

472
Hajtatása

473
Karfiol

473
Termesztési feltételei, környezeti igényei

473
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

474
Termesztett fajták

474
Szaporítása

474
Ápolása

474
Hajtatása

475
Bimbóskel

475
Termesztési feltételei, környezeti igényei

475
Fejessaláta

476
Termesztési feltételei, környezeti igényei

476
Termesztett fajták

476
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

476
Szaporítása

477
Ápolása

477
Szedése

478
Hajtatása

479
Kötözősaláta

479
Tépősaláta

479
Endiviasaláta

479
Cikóriasaláta

480
Madársaláta

480
Spenót

480
Termesztési feltételei, környezeti igényei

480
Termesztett fajták

480
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

481
Szaporítása

481
Ápolása

481
Szedése

481
Sóska

481
Környezeti igényei

482
Szaporítása, ápolása, szedése

482
Hajtatása

482
Vöröshagyma

482
Termesztési feltételei, környezeti igényei

483
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

483
Termesztett fajták

483
Szaporítása

484
Szedése

484
Hajtatása

485
Egyéb hagymafélék

485
Fokhagyma

485
Póréhagyma

485
Téli sarjadékhagyma

486
Metélőhagyma

487
Sárgarépa

487
Termesztési feltételei, környezeti igényei

487
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

487
Termesztett fajták

488
Szaporítása

488
Ápolása

489
Szedése

489
Petrezselyem

489
Termesztési feltételei, környezeti igényei

489
Termesztett fajták

490
Szaporítása

490
Ápolása

490
Szedése

490
Hajtatása

491
Cékla

491
Termesztési feltételei, környezeti igényei

491
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

491
Termesztett fajták

492
Szaporítása

492
Ápolása

492
Szedése

492
Zeller

492
Termesztési feltételei, környezeti igényei

493
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

493
Termesztett fajták

493
Szaporítása

493
Ápolása

493
Szedése

493
Retek

493
Termesztési feltételei, környezeti igényei

494
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

494
Termesztett fajták

495
Szaporítása

495
Hajtatása

495
Torma

495
Termesztési feltételei, környezeti igényei

495
Szaporítása

496
Ápolása

496
Szedése

496
Borsó

496
Termesztési feltételei, környezeti igényei

496
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

497
Termesztett fajták

497
Szaporítása, ápolása, tárolása

497
Bab

497
Termesztési feltételei, környezeti igényei

497
Vetésforgó, talajelőkészítés, trágyázás

498
Termesztett fajták

498
Szaporítása

498
Ápolása

498
Szedése

498
Karósbab

499
Spárga

499
Szaporítása

499
Ápolása

500
Hajtatása

500
Csiperkegomba

500
Termesztésének feltételei

501
Milyen legyen a gombatermesztésre használt trágya?

502
Komposztálás

502
Ágyazás

502
Takarás

503
Kezelés

503
Szedés

503
Dísznövénytermesztés

A növekedés és fejlődés folyamatának meghatározása a dísznövénytermesztésben

506
A környezeti feltételek és a dísznövénytermesztés

507
A fény

507
A hőmérséklet

509
A víz és szerepe

509
Tápanyagok

510
Díszkertészeti földnemek és különleges földkeverékek

512
Elterjedt szaporítási módok

513
Növekedést gátló és serkentő anyagok

516
Kezelhető növények a következők

519
Vágott virágok kezelése

520
Dísznövények nevezéktana

521
Szabadföldi dísznövények termesztése

522
Egynyári dísznövények

522
Kétnyári dísznövények

526
Évelő dísznövények

528
Tulipánhagyma és vágott tulipán termesztése

530
Jácint termesztése

534
Nárcisz termesztése

536
Kardivrág termesztése

538
Díszfák, díszcserjék termesztése

549
Kertészeti gyepek létesítése

557
Szabadföldi rózsatermelés

562
Üveg alatt termesztett dísznövények

569
Cserepes virágos dísznövények

569
Cserepes levéldísznövények

577
Üvegházi vágott virágok

581
Üvegházi szegfűtermelés

583
Dísznövények hajtatása

589


A könyv jelenleg nem rendelhető.
Visszalépés
Keresés


Miben keressek?
Címben:
Szerző nevében:
Kiadóban:
Leírásban:
Sorozatcímben:


Hírlevél

Feliratkozás a Könyvbarlanghoz
E-mail cím:

Nézzünk be!


Aktuális

Ünnepek előtti utolsó szállítások  >>>

Hírek innen-onnan

Megrendelését leadhatja telefonon 

vagy emailben is.

(70-3119520, info@konyvbarlang.hu)

-------------------------------

 Kiszállítások még az ünnepek előtt:

Budapest I. Krisztina antikvárium

12.22. hétfő (leadás 12.21. 18.00)

Budapest IX. Papírbolt

12.22. hétfő (leadás 12.21. 18.00)

Győr Angyalbolt 12.18. csütörtök (leadás 12.17. 18.00)

Győr Ajándékbolt 12.18. csütörtök (leadás 12.17. 18.00)

Pápa Angyalbolt 12.20. szombat (leadás 12.19. 18.00)

Sopron  12.19. péntek (leadás 12.18. 18.00)

Futár 12.19. péntek

  Pickpackpont leadás 12.19. péntek

Debrecen 2015. 01.06. kedd

.....................................

Személyes átvételi lehetőség

költségmentesen:

Budapest I. és IX.

Győrben 2 helyen, Pápán,

Sopronban

és Debrecenben. 

------------------------------------------------






KÖNYVBARLANG - ONLINE ANTIKVÁRIUM ÉS WEBÁRUHÁZ